Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung Höchste Glaubwürdigkeit Bewertung
Ние помагаме от 2004
Специалисти в Бавария
Утвърдени клиенти
Скайп Интервю Скайп Интервю

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. Какви езикови знания трябва да има социалният работник, търсещ работа в SunSet MSH?
Какви езикови знания трябва да има социалният работник, търсещ работа в SunSet MSH?

Нашите клиенти приемат болногледачи/ки с разговорен немски език. Не изискваме езикови курсове. 

2. Необходим ли е курс за социален работник?
Необходим ли е курс за социален работник?

Не, при нас не е необходим курс нито висше образование. Изискваме единсвено опит. Препоръка  от предишното ви семейство не е задължителна, но е за предпочитане. Ако сте завършили курс, моля приложете съответната документация или референция от предишно семейство. За вас това е голямо предимство и по този начин ще ускорите избора ни на клиент и семейство. 

3. Легална ли е работата?
Легална ли е работата?

Да, по съгласно действащото европейско законодателство. Документът е формуляр A1 (E101). Този формуляр се издава от застрахователно дружество при желание на работодателя. Повече информации за формуляра ще намерите на страницата на  застрахователното дружество. 

4. Какъв вид е работата в СЪНСЕТ MSH?
Какъв вид е работата в СЪНСЕТ  MSH?

Сключване  на трудовото правоотношение. Социалноосигурителните вноски (включително пенсионното осигуряване) се плащат в Словакия. SunSet ви плаща търговска застраховка за пътуване и злополука по време на  работа.

5. Но SunSet MSH е словашка фирма. Ще бъда ли застрахован/а и в Германия?
Но SunSet MSH е словашка фирма. Ще бъда ли застрахован/а и в Германия?

За престоя ви в Германия ще ви бъде осигурена туристическа здравна осигуровка.Ще я получите от нас заедно с инструкции как да

6. Натрупва ли се пенсионен стаж при престоя в Германия?
Натрупва ли се пенсионен стаж при престоя в Германия?

Времето, отработено за агенция  SunSet MSH се зачита за пенсията ви. При прекратяване на трудовия договор автоматично от нас получавате кредитен лист, който потвърждава отработеното време. 

7. Изисква ли SunSet MSH такса за посредничество на работа?
Изисква ли SunSet MSH такса за посредничество на работа?

В никакъв случй! Не изискваме посреднически такси! Единствената такса е 40 евро за регистрация, която не се възстановява, е за покриване на разходите по регистрационния процес. Тази такса се удържа от вашата първа работна заплата. 

8. Каква е заплата ми при Вас?
Каква е заплата ми при Вас?

Заплатата зависи от опита и езиковите знания. Разбира се, и от това, колко е тежка работа според здравното състояние на човека, за който се грижите. 

Като цяло, заплатата е посочена в бруто размер. За да се избегнат недорозумения, винаги в началото ви уведомяваме за приблизителната месечна заплата в нето,  т.е. чистия доход. 
Нетната заплата за тримесечна партида с много добри знания по немски език в зависимостта на състоянието на пациента се движи от 3 450 – 3 900 €.  
Нетната заплата за тримесечна партида с добри знания по немски език в зависимостта от състоянието на пациента се движи от 3 000 – 3 600 €. 
Ако вашия немски език е минимален, нетната заплата за тримесечна партида ще бъде приблизително 2 550 - 3 000 €. 
Медицинските сестри имат други тарифи поради техните по-високи квалификации. 
 

Нашият съвет: Ако сравните  нашите предложения за работа с други обяви за работа от други работодатели, винаги питайте за нетната заплата, за да не бъдете разочаровани. Много агенции посочват размера на заплатата в бруто и така ви подвеждат. Не забравяайте, че при нас не плащате никакви посреднически такси!

9. От кой и кога ще получа заплата?

С подписването на трудов договор вие ставате наш служител, т.е. изплащането на заплата се извършва от вашия работодател- агенция SunSet MSH. Платежният период на SunSet MSH е да 20-то число на  следващиа календарен месец и е еднакъв за всички служители. 

 
Пример: Когато пристигнете в Германия на 1.8. и работите до 20.9. ваша заплата за Август, т.е. за периода 1.8.-31.8., ще бъде по вашата банкова сметка най-късно на 20.9., а вашата заплата за Септември, т.е. за периода 1.9.-20.9. ще бъде по вашата банкова сметка до 20.10. 

10. Кой плаща пътните разходи?

Пътните разходи се възстановяват от вашият работодател, фирма  Сънсет МСХ, или под формата на бонус за автобусният билет, или чрез билета за пътуване който Сънсет закупува.Размера на възстановяване на разходите за път зависят от продължителността на отработените месеци, и от размера на  турнуса.

11. Каква е продължителността на работната смяна при SunSet MSH?

Стандартната продължителност на работната партида е 3 месеца. Ако сте готов/а да останете минимум 3 месеца в чужбина, имате голям избор на оферти за работа. 

12. Какво да направя, за да започна работа в SunSet MSH?

След регистрирацията Ви в нашия уебсайт, ще бъдете потърсени от специалист по подбор на персонал. След като езиковите Ви умения бъдат проверени, ще получите покана за лично интервю или Skype - интервю. След успешното завършване на интервюто, специалистът по подбор на персонал ще Ви предложи свободни работни места, които съответстват на вашите езикови умения, уменията Ви като болногледач и вашите изисквания.